perjantai 19. elokuuta 2011

Toivepostaus: Ebayn salat

Multa on pyydetty postausta ebayn käytöstä. Yritän nyt väsätä jonkinlaisen, joskaan en kovin kattavaa, mutta kuitenkin. Laitan tähän siis vain ne asiat, jotka itse siitä tiedän ja miten toimin. Täytyy vielä mainita, että olen tehnyt tuolla vasta muutaman ostoksen, jotka ovat ennättäneet mun kätösiin saakka. Mutta monta on vielä matkalla. Nyt asiaan!

Ensin menet osoitteeseen WWW.EBAY.COM. Ei  ebay.fi, vaan COM.
Rekisteröidy Ebayhyn! Kirjoitat vain kenttiin tietosi ja olet melkein valmis tekemään ostoksia ..


Enää puuttuu rekisteröityminen Paypaliin, jonka kautta ostosten maksaminen tapahtuu. Paypal on turvallinen maksutapa, enkä mä ainakaan ostaisi myyjältä, jolle ei voi maksaa sen kautta. Rekkaus sivu näyttää tältä:
Paypaliin täytyy syöttää kaikki henkilökohtaiset tiedot ja vain kerran pankkikortin numero, voimassaolo-aika yms yms ja sitten ne tallentuu järjestelmään. Eli aina kun olet ostamassa jotain, sun täytyy vaan kirjautua paypaliin maksaaksesi ja painaa "maksa ostos" tai jotain sinne päin. Sitten maksu on lähtenyt ennen kuin huomaatkaan. Se on vähän petollinen juttu, kun tilaaminen ja maksaminen on tehty liian helpoksi. :D


Sitten you're ready to shop! Kirjoitat hakukenttään vaikka hair extensions tai mitä ikinä mieleen tuleekaan tuolta etsiä. Tuotteita voi myös selata kategorioittain.


Paina "etsi" ja sieltä tulee todennäköisesti kauhea määrä tuloksia. Siitä sitten vaan valitsemaan oikea tuote. Ebayssa voi mennä päiv(i)ä, jos vain unohtaa itsensä sinne katselemaan kaikenlaista..

Valitset mieleisesi tuotteen ja painat sinistä nappia. :D Mä ostan ise vain noita "buy it now" tuotteita, mutta voi tuolla huutaakin tottakai. Huutokauppa kun tuo myös on. Mä en ole koskaan kokeillut, mutta se on helppoa käsitteekseni. Menkää itse tutustumaan miten homma toimii ja kertokaa sitten mullekin. Kukas tässä opastaa ja ketä..
Eli jos haluat vaikka tilata nuo yllä olevat pidennykset, painat "Buy it now" ja näät tarkempia tietoja kohteesta. Seuraavaksi painat maksunappia ja selain heittää sut paypalin sivuille. Kirjaudut sisään aikasemmin rekisteröimälläsi sähköpostiosoitteella ja salasanalla. Sitten oletkin jo maksamiskohdassa, varmistat tiedot oikeiksi ja painat "maksa tuote" nappulaa. Kone lataa sivua hetken ja sitten näytöllä pitäisi lukea, että olet nyt maksanut ostoksesi, kiitoosss.

Toimituksesta sen verran, että se riippuu iha myyjästä ja siitä, mistä maasta tuote tulee. Tuotteen saamisessa voi mennä viikkoja ja joskus se voi tulla viikon sisällä.

Jos kieli tuottaa ongelmia, google kääntäjä auttaa. Punnat ja muut rahayksiköt saa muutettua helposti euroiksi, Itse teen yleensä niin, että kirjoitan ihan vaan googleen esim "$18.00 IN EUR" ja se laskee sulle paljonko siitä tulee eugeneissa. Kätsyä.
Mitäs vielä? En keksi mitään! Saa kysyä, jos jotain jäi hampaankoloon :)


-Ansku

17 kommenttia:

AnsQ kirjoitti...

AINIIN HEI! Sitä vielä, että Ebay ja Paypal ottaa ihan pikkusen siivun omaan taskuun. Eli tuotteen ja sen postikulujen lisäksi menee ihan pikkusen "ylimäärästä". Tyyliin joku euro sadan euron ostosta

liisa kirjoitti...

tilasin mun penkkaripuvun tuolta vaikken ollu ennen tilannu mitään sieltä, oli helppoa ja tulikin nopee. oon jotenkin karttanut tota ennen sitä vaikka ulkomaisista nettikaupoista tilailenkin vähän väliä, koska tuolla ei oikeen koskaan tiedä keneltä tilaa. mutta hyvin kävi , ainakin mulla :)

http://liisamarian.blogspot.com/

Isabel kirjoitti...

Ihan kätevä postaus varmasti joillekkin! Well done! Ainoo mikä mulle aikoinaan tuotti hankaluuksia oli sen oman electronin liittäminen paypaliin. Luin jotain monisivuista ohjetta siihen tyyliin kaks päivää ja sitten se kai maksoikin jotain... Lisäks eiks siinäkin meni muutama päivä et se oli käytettävissä?

Ebay on petollinen mesta shoppailla. Sieltä tilaaminen on älyhelppoa. En uskalla kun hyvin harvoin käydä siellä kun olis niin kiva kaikkee sieltä tilailla=DD

Anonyymi kirjoitti...

Jos katsoo sieltä shipping & payments kohdasta paljon toimitus maksaa yms. ja on kohta missä valitaan maa eikä vaihtoehtona ole suomea niin voiko sitä tilata silloin :D haha tyhmää mut nyt ku tilaisuus kysyä !

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ihan hirrrrveeesti anskuli tästä! Tulee varmasti helpottamaan meikäläisenkii ostoksia, kunhan tuonne ebayhin lähen seikkailemaan! Ihan mahtava juttu, onneks jaksoit väsätä tämmösen <3

Anonyymi kirjoitti...

Hei tota lähteekö se raha automaattisesti tilitä kun on kirjautunu paypaliin, vai pitääkö mun maksaessa siirtää sitä rahaa ensin tililtä johonkin? :D Sori, vähän tyhmä kysymys ehkä.

AnsQ kirjoitti...

liisa: Hyvä että sait puvun :-) Joo kyllä valtaosa noista myyjistä on ihan rehellisiä, koska muuten saa huonot arvostelut ja eihän sellaselta myyjältä kukaan haluu tilata sit jatkossa

Isabel: Niinpä! Se on liian helppoa, haha. Aijjaa? Outota. Siis se veryfied by visa ominausuus - homma kesti noin kauan tulla voimaan? :o

Anonyymi: No jos siinä tuotesivulla lukee, että toimitus "worldwide", niin tottakai sitten. Mutta ei kaikki toimita Suomeen (valitettavasti:D) mut se kyllä ilmotetaan siellä. Kannattaa lukea tosi tarkkaan kaikki ja tosiaan suomentaa jollain kielenkääntöjutulla, jos ei ymmärrä kieltä.


Anonyymi: no mutta oleppa hyvä! :D Hyvä että kelepaaa

Anonyymi: Jos oot ebayssa painanut sitä maksa nyt-nappia ja sitte kirjautunut paypaliin, niin sen jälkeen sun täytyy painaa vielä kerran siellä paypalissa yhtä nappia (muistaakseni), niin sitten se maksu lähtee automaattisesti. Siis, että sitten kun oot laittanu siihen pay paliin sähkärin ja salasanan niin ei se siitä vielä maksa sitä. Mutta sinne maksuhommassa ei kannata mennä liian pitkälle ja sitten peruuttaa, koska sillon oot tavallaan jo sitoutunu ostamaan tuotteen vaikket ookkaa maksanu. Sitte sieltä tulee sellasia MAKSA TUOTE!!- viestejä :D
Kyllä niille myyjille pystyy onneks jättää viestin ja sopia kaupan perumisesta jos on vahingossa melkein ostanu jotain :D

Mirette kirjoitti...

Mä itse käytän UK:n ebaytä, ihan jo vaan siksi, että sieltä kamat ei mene tullin kautta niinkuin jenkkiversiossa voi käydä :)

AnsQ kirjoitti...

Mirette: Ai katos juu! Se kannattaaki ehottomasti. Kiitti huomautuksesta :-)

Essi kirjoitti...

Kiitos paljon!:) Miten käy jos esim. tilaa vaatteen tai kengät ja koko ei olekkaan hyvä, onko palautusmahdollisuutta? :O

Anonyymi kirjoitti...

Jos aion ostaa tuolta nyt sitten jotain niin paljonkos se toimitus maksu on?? (:

AnsQ kirjoitti...

Essi: Siis kun ei tohon ole mitään yleistä käytäntöä. Se riippuu ihan myyjästä ja tuotteesta. Usein postimaksut maksaa jo sen verran, ettei välttämättä ole kannattavaa lähettää takasin :s Ellei tilaamasi tuote ole hintavampi. Se lukee aina siellä tuotesivulla voiko palauttaa vaiko eikö

Anonyymi: Nyymi hyvä, kun mä en voi päättää sitä mitä kukin pyytää toimituksesta. Se riippuu kokonaan myyjästä ja maasta mistä tuote tulee. Sun täytyy mennä ebayhyn ja katsoa sieltä mitä minkäkin kaman toimitus maksaa. Jossain tuotteessa voi toimituskulut olla jopa 60 puntaa. Mut ei kaikissa tietenkää! :D

Anna kirjoitti...

Love eBay♥

Anonyymi kirjoitti...

pari juttua :)

- jos näyttää siltä, ettei myyjä toimita suomeen (eli ei ole mainittu worldwide tai finland siinä listassa), aina kannattaa laittaa viestiä myyjälle ja kiltisti tiedustella, että olisiko mitenkään mahdollista ja paljon postikulut olisi.

- jos on electronin liittämisessa paypaliin ongelmia, kannattaa tarkistaa että varmasti tunkee oikeita asioita sinne tietoihin. esim. se yksi kinkkinen nelinumeroinen luku löytyy omasta pankkikortista (kesti itselläni hetken tajuta :D)

- jenkeissähän ei aina tule välttämättä tulleja, olisko se raja euroissa joku 40-50e _postikuluinensa_ ettei mee mitään alveja eikä tullimaksuja. postarit voi tosin tulla yllättävän kalliiksi jos tilaa jenkeistä jotain vähänkin iso kokoisempaa, mutta vaikkapa kynsilakat yms meikit tulee halvoilla postikuluilla

- UK ja jenkki-ebayn lisäksi kannattaa katsoa myös vaikkapa saksan ebay! www.ebay.de

- ja tosiaan jos ostaa ebaysta tuotteen huutamalla tai osta heti -hintaan, on tosiaan sitoutunut maksamaan tuotteen, eikä pääsääntöisesti ole mahdollista perua kauppaa jos nyt yhtä äkkiä muuttaakin mieltään eikä halua tuotetta tai ei ole varaa siihen - se on voivoi sitten. moni myyjä on ymmärtäväinen ja suostuu kaupan perumiseen, mutta osa ei. maksamattomasta kaupasta tulee jonkinlainen merkintä ebay tiliin ja pahimmassa tapauksessa, kun maksamattomia huutoja on kertynyt useita, voidaan ebay-tilisi poistaa.

:)

AnsQ kirjoitti...

Anna: <3

Anonyymi: Kiitsa piiiitkästä kommentista! Toivottavasti ihmiset jaksaa lukea sun kommentin täällä, niin saavat sitten lisätietoa siitä.

Mä kysyin kerran tuosta Suomeen toimittamisesta, eikä se myyjälle sopinut, niin en sit maininnu tässä. Mut juu, ainahan voi kysästä! :)

Saksan Ebay, kuulostaa jännältä 8) pitääkin tutustua, kiitti vinkistä.

Ihan tosi? :o Huui. Joo mä tiedän, että jotenkin noin se menee, mutta kyllä oon onneks pari kertaa saanu peruttua, kun oon vaan sanonu, että vahingossa tilailin :D Pitää olla tosi tarkkana ton asian suhteen jatkossa.

Anonyymi kirjoitti...

Siis miksei kannata käyttää esim. ebay.fi sitä suomalaista versiota? Tai mikset itse käytä sitä? Eikö se oo kuitenkin vähän helpompi, kun siellä näkyy suomeksi kaikki ja plaaplaa:)

AnsQ kirjoitti...

Sieltä ei löydy LÄHESKÄÄN niin paljoa kamaa eikä löydä etsimäänsä! Siksi :)