maanantai 25. heinäkuuta 2011

Mihin tää maailma on menossa?

Mä mietin eilen pitkään niitä Norjan tapahtumia. Kamalaa ajatella, että joku ihminen voi edes kuvitella tappavansa ketään. Saati noin paljon nuoria ihmisiä Pohdin, että mikä saa ihmisen tekemään sellasta?? Miten joku voi omistaa elämänsä jonkun tietyn kansan vihaamiselle. Mitä ihmisen mielessä tapahtuu tai on tapahtunut, että se alkaa tehdä tuollaisia tekoja? En edes halua ymmärtää.

Vaikka lapset eivät ole mulle ajankohtaisia vielä moneen vuoteen, aloin jo Kauhajoella tapahtuneen kouluammuskelun jälkeen miettiä, että hei, mä en ehkä haluakaan lapsia. Jos se on jo nyt arkipäivää, että jollain naksahtaa pässä ja se alkaa ampumaan ihmisiä koulussa, leireillä tai ihan missä vaan, niin en aijo saattaa mahdollisia  lapsiani sellaseen tilanteeseen. 
Jos meno on jo nyt tällasta, niin mitä se on kymmenen vuoden päästä? Itsekäs kun olen, niin mietin jo johonkin erämaahan muuttamista. Sellaiseen paikkaan, mihin ammuskelijat eivät löydä! Oikeesti. 

Uhrien omaisilla on varmasti suuren surun ja vihan lisäksi epätodellinen fiilis tapahtuneesta. Ainakin mun korvaan Norja kuulostaa maalta, jossa kaikki on ok. Ja se on niin lähelläkin? Eihän siellä voi tapahtua mitään kamalaa? Eikun hetkinen, tapahtuhan Suomessakin. 

En jaksa enää itkeä, joten lopetan postauksen tähän. Jokainen miettiköön tätä asiaa ja pitäköön huolta omaisistaan, kavereistaan ja vaikka naapurin mummosta. 

Ps.Toivottavasti tekijä saa elinkautisen tuomion ja kanssa pysyy siellä vankilassa!! Norjan lain mukaan maksimirangaistus tästä olis 21 vuotta. Paska laki, mä sanon.


-Ansku 5 kommenttia:

pez kirjoitti...

”Jos yksi ihminen pystyy näyttämään näin paljon vihaa, ajatelkaa kuinka paljon rakkautta me kaikki voimme näyttää yhdessä.”

<3

t. Toinen ketä ei vaan osaa ymmärtää eikä käsitellä tätä asiaa ollenkaan.

Erica kirjoitti...

Nooo, kyllähän se pidempäänkin voi istua kuin 21 vuotta. Ja hope so istuukin. Luin eilen jostain että jotain pidennyksiä tohon 21 vuoteen voi tulla (en muista just nyt millä nimellä tota kutsuttiin). Tosin en tiedä sitten miten sitten ensikertalaisuus vaikuttaa... Musta tuntuu että vaikka se sais kuinka pitkän rangaistuksen tahansa niin mikään ei kyllä oo sille tarpeeks pitkä verrattuna noitten ihmisten suruun.

Mietin joskus jossain suuremmassa tapahtumassa että mitä jos nyt joku alkais ampua tms niin miten sitä selviytyis tai tekis. Olis ihan hirveetä.

Kaikenlaisia sekopäitä sitä täytyykin tässä maailmassa olla, ei käsitä :/

Anonyymi kirjoitti...

Teksti osui ja upposi! Samaa mietin itsekin, miten joku ihminen voi olla niin sairas, että haluaa tappaa muita? Ja varsinkin tuommoisia nuoria ihmisiä, joilla olis ollu elämä edessä. Tekee pahaa edes ajatella, miten siellä ne jotkut nuoret on menneet sinne ruumiiden viereen esittämään kuollutta, ettei niitä ammuttais. Tuo koko juttu on kyllä jotain ihan uskomatonta. Ja todellakin sais istua koko loppuelämänsä vankilassa.. Ei haittais yhtään! Sillä istuispa se tyyppi vaik maailman tappiin asti siellä, niin ei se tuo niitä kuolleita nuoria enää takas..

Anonyymi kirjoitti...

Joku kommentoi ensikertalaisuudesta. Se ei tule millään lailla tällaisessa hirmuteossa vaikuttamaan istumisen kestoon!

21 vuotta on Norjassa elinkautisen pituus, jota voidaan lisätä 5 vuodella, jos katsotaan, että tekijä uusii tekonsa mahdollisesti vapauduttuaan. Hän tulee todellakin istumaan koko ikänsä kiven sisässä.

T. JJJ

AnsQ kirjoitti...

pez: Hienosti ajateltu :-) Niinpä.

Erica: Hyvä jos on ikuisesti kiven sisässä! Oon miettinyt samaa. Varmaan vaan menisin just maahan makaamaan tai jotain. Toivottavasti tollasta ei tarvii ikinä sen lähemmin miettiä!

Anonyymi: Niin. Ihmisen mieli on pelottavan outo. Tuskin kuitenkaan kenestä tahansa voi noin pahaa ihmistä tulla. En tajua..
Joo, toivottavasti pysyy siellä ikuisesti!

Anonyymi-JJJ: Mä vähän mietinkin, että kamoon, eikai se nyt tässä vaikuta mitään.. Tottakai se voi tehdä niin uudestaankin, ei sen ajatusmaailma normaalimmaksi muutu. Ainakin mä kuvittelisin niin.