keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Korkolappujen vaihtoa kotona

Kehtaanko edes paljastaa..että tilasin parit kengät Nellyltä. O-ou. Ne on sellaset yksilöt, jotka olen meinannut tilata normihintasinakin, joten hyväksyttäköön pikku (ei ees oo PIKKU) tilaus tämän kerran (taas).
Näytän ne sitten kun mokomat tohtivat saapua kokoelmieni täydennykseksi.
Mä oon niin liekeissäää! En malta odottaa niitä! Kohta varmaan tulen tekemän uuden postauksen, missä esittelen tilaukseni..niin innoissaan oon! Huutomerkkejääää :D

Asiasta seuraavaan. Se ken omaa kätevän poika/miesystävän, kuunnelkoon.
Korkolaput. Jo toi sana saa mut hermostumaan. En tiedä onko kyse mun "ronskista" (jos noin nyt voi sanoa) kävelytyylistä vai mistä, mutta aina ne korkolaput on ihan lytyssä sen kolmannen käyttökerran jälkeen. Mitä ohuempi korko, sitä nopeammin siitä tulee korkolaputon, naulakorkoinen kenkä.

Ai että miten poikaystävät liittyy korkkareihin? Ensinnäkin lienee syytä mainita, että Teemu ei käytä korkkareita (ainakaan yleensä). Vaan homman nimi on se, että hän näppäränä poikana tilasi parilla dollarilla Ebaysta paketillisen korkolappuja ja nyt nikkaroi niitä mun kenkiin. Eiks oo ihana?!
Ei niin mitään järkeä maksaa korkolappujen vaihdosta 15e Kampin suutarissa, kun se voi tehdä itsekin tai värvätä poikaystävän hommiin. :-)

Hommaan tarvittavat välineet:

Näiden kanssa tarvii olla varovainen! Sanokaa mun sanoneen.

Ensin otetaan se kuollut kenkä ja revitään se vanha, mun tapauksessa lähes olemattoman kokoinen korkolapun jämä ja naula pois. Se tehdään puukolla ja pihdeillä. Jotain tämmöstä settiä pitäis lähteä irti :

Tässä tulee korkolaputon, loppuun kävelty kenkä (HYI) :

Sitten kun vanha lappu on revitty pois ja  se rautakorko törröttää yllä näkyvällä tavalla on aika ottaa rautasaha (tai joku vastaava?) kätösiin ja sahata koron kärki tasaiseksi uutta korkolappua varten. Korkohan lyhenee siinä hieman, mutta sille ei voi mitään. Jos koron kärki on tasainen eikä noin kulunut kuin mulla, ei sitä saahaamista turhaa tehdä. 

Seuraavaks valitaan oikeen kokoset korkolaput,


asetetaan ne sormin painamalla oikein päin oikeaan kohtaan ja lopuksi hakataan vasaralla (joka muuten puuttuu kuvasta) korkolappu kunnolla sisään. : ) VALAMISTA TULI!


 Ihan kuin uudet eikä maksa juuri mitään muuta kuin vaivan ! : )

-Ansku

19 kommenttia:

Annsofi kirjoitti...

Onko nuo tilaamasi korkolaput tosiaan yhtä laadukkaita ja kestäviä kuin suutarilla vaihdettavat? Olis nimittäin tosi kätevää vaihtaa korkolaput itse :)

AnsQ kirjoitti...

Kyllä mä uskon että on ainakin paremmat kuin ne alkuperäset! Ainain nissä (tai siis siinä paketissa) luki että superkestävät tai jotain sellasta :) En oo kävellyt noilla vielä,mutta huomenna olis tarkotus testata.

vviivy kirjoitti...

mäki haluun oman korkolappujenkorjaajan! mulla kans kuluu ne ihan supernopeeta ja sen takia ei aina raskikaan käyttää korkkareita kun tietää että ne saa sitten kohta taas viedä suutarille :/

AnsQ kirjoitti...

Ymmärrän. :s Mulla on aina ollu sama juttu. Tylsää!

BabyJane kirjoitti...

Aika kallista touhua (siis suutarilla!)! :o oliskohan täälläpäin Suomea halvempaa...hmm. Olis kyllä aika huoltaa omat kengät kaikilla aineilla syksyä varten ja oikeasti (!) viedä kengät sinnee suutarille korkolappujen vaihtoon :D en taida olla ainut kenellä toi asia vähän jää :D Voi ku olis tuollaiset työkalut niin vois vähän saada iltoihin tekemistä :)

AnsQ kirjoitti...

Mulla on monet korkolaputtomat popot odottamassa lappuvaihtoa :p

Se muuten on oikeesti kallista! Kun vie parit kengät korjauttamaan, niin helposti käteen jää viidenkympin lasku :s
Mut juu jep, mä annan tuon toisen hoitaa hommat, missä tarvitaan tollasia vehkeitä :D

Lesli kirjoitti...

Vähä olisi kyllä kiva itse pystyä vaihtamaan korkolaput, mutta itse en ole käsityö ihmisiä niin tuo homma on pakko jättää ammattilaiselle :/

AnsQ kirjoitti...

Lesli: Niin, en mäkään oikein ole.. Mutta onneks Teemu auttaa :D

Oona kirjoitti...

Ooh, lähtee tilaukseen ja näytän tota ensimmäistä kuvaa, mitä poikkiksen pitää lähtee ostaa xD

AnsQ kirjoitti...

Noniiin! Se on oikein :D

randomkisu kirjoitti...

hmm mieki tilasin eilen taas nellyltä kengät (+takin!) vaik vast tilsin kolmet! Voi huoh :D Oonki meinannu tilaa ebayst noit korkolappuja mut en oo ikinä "jaksanu" mut nyt taidan saada inspiraation ja tilata :D

AnsQ kirjoitti...

Heh, mäkin tilasin just äsken vielä kaks mekkoa..:D Oli niin edullisia ja voihan ne sittten palauttaa jos siltä tuntuu ;)
Nyt tilaa oikeesti! Se kannattaapi.

Anonyymi kirjoitti...

Miten tilasit ne korkolaput? Mitä laitoit hakusanaksi ebayhin? :)

AnsQ kirjoitti...

Anonyymi: ömm vissiin HEELTAPS tai jotain sellasstaa :-)

Anonyymi kirjoitti...

ok kiitos vinkistä! :D

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Olet varmaan ehtinyt jo testaamaan noiden uusien korkolappujesi kulutuskestoa? Miltä vaikuttaa, eli kestävätkö Ebaystä tilatut laput samoin kuin suutarin kovalla rahalla laittamat? Onko noiden lappujen materiaali muuten perusmuovia vai kenties nylonia tai polyuretaania (PU)? Nuo kaksi jälkimmäistä ovat kuulemma lujempia kuin pelkkä muovi? Mietin juuri tämän postauksesi innoittamana tilata lappuja netistä, kun täällä Oulussakin lappujen laittaminen maksaa n. 20 e/pari =/
-Anni

AnsQ kirjoitti...

Moooi! Ootkohan täällä vielä..? Sori kun kesti, meni koko kommentti ihan ohi :s Emmä oo käyttäny ku pari kertaa ja voisin todeta, että kalliimpiin kenkiin kantsii vaihdattaa laput suutarilla. Jotkut kämäset poposet, joita ei raaski viedä suutariin voi koittaa ite laputtaa :p Kyl suutari laittaa paremmat ja paremmin kiinni ! :D
Mulla ei kyl oo mitään käsitystä niiden matskusta, mut jotain huonoo, kovaa se on. Mut kokeile! :)

Anonyymi kirjoitti...

haha koitin vähän sovellettuna tätä ja saksien kanssa repisin vanhaa kotkolappua irti ja onnistuin sitte leikkaamaan sormeeni.naps iho poikki. taitaa jäädä suutarille tää touhu mun puolesta... :D

AnsQ kirjoitti...

AU!!! :D voieii