tiistai 22. marraskuuta 2011

DOGGYLOVE

Mä olen aina rakastanut koiria. Pienenä silittelin vieraiden lemmikkejä ja homma on jatkunu ihan tähän päivään saakka. Koko pienen elämäni kestänyt koirakuume alkaa olla jo sietämätön ja asialle pitäis varmaan tehdä jotain. :D Kyllä, tiedän, että sitä pitää ruokkia, ulkoiluttaa, kerätä pökäleet koirankakka-pusiin, käyttää lääkärissä, rapsutella ja hoitaa turkkia. Lista sen kun jatkuu.. Ei mitään epäselvää tolla saralla. 

Ennen koiran hankintaa pitäisi tosin ostaa se oma asunto (toivottavasti tapahtuu vuoden sisällä), koska vuokrakämpissähän on usein sellanen vika, ettei niihin saa ottaa elukoita. Ollaan funtsittu ja punnittu eri rotuja jo muutaman vuoden ajan ja homma jatkuu edelleen.. Tässä tulloo operaatio Anskun ja Teemun dogi, what to pick?

Ranskanbuldoggi
<3

Muuten ranskis olis superjee, mua vähän pelottaa se kuorsausjuttu (olis toki kivaa nukkua joskus itsekin) ja se jos noille tulee hengitysvaikeuksia lyttynaaman takia.

Mites sitten bokseri? 

Kuulemma yksi sairaimmista roduista, mutta kovin viehättävä se kyllä on, uii.

Wesh Corgi Pembroke
Ehkä kaikin puolin meille sopivin rotu. Varsin mainiot isot korvat jaja onhan se kiva pötkyli muutenkin! Tää oli vuosia mun lempparirotu kun oli pieni. :D

Suomenlapinkoira
Hurrrmaava! Karvojen lähtö lienee ongelma (ainakin Teemulle. Olevinaan niin mister clean aina) ja kyllähän tuon kanssa ulkonakin pitäisi juosta. Toisaalta, se on vaan hyvä juttu. Olen vahvasti sitä mieltä, että sohva on kyllä kiva myös..

Kaikissa on puolensa, hmm? Vaikeeta on. Onhan meillä tässä vielä aikaa päättää, mutta mielipiteitä kaivataan, mikäli jollakulla on kokemusta ko. roduista. :--)

-Ansku

53 kommenttia:

AnsQ kirjoitti...

Otsikkoa oli tarkotus muuttaa, mutta unohdin :---D noo eikait siinä

Anniina kirjoitti...

Älkää vaan ottako ranskista :-/ Ne on aivan ihania koiria, mutta ne on aivan liian pitkälle jalostettuja :-/ Sen takia ne on aina sairaita ja ne kärsii tosta littanasta kuonostansa. Lapinpystykorva olis kyllä aivan ihana! Ne on niin kauniitakin ♥

AnsQ kirjoitti...

Anniina: Niin sepä siinä! Raukat! Juu lappalaiset on mukavia<3

Sani kirjoitti...

Ramskis ei ees kuulu 10 sairainta koirarodun kärkilistaan, se on koira kohtasta,eikä ne niin sairaita ole kun kuvitellaan.

Meillä on ranskis, ne on ihmisrakkaita,iloisia,sosiaalisia ja muuta mukavaa, suosittelen todellakin!:)

Vanhemmilla on suomenlapinkoira, ihana rotu myös!!:)

http://matters-sani.blogspot.com/

Sani kirjoitti...

AINII! se vielä,että ranskikset on aika ego-koiria ja jääräpäisiä:D Ainaki meijän yksilö!

niin ja näissä on se hyvä puoli et jos tykkäät liikkuu paljon nää liikkuu myös,mut jos et, tai aina ei jaksa,ei hätää ranskiksille se ei oo ongelma:D hehe... et ne mukautuu hyvin elämäntilanteisiin:P

Minttu kirjoitti...

Suomenlapinkoirista ei lähe nii hirveesti karvaa kuhan sitä aina muistaa harjailla (toki karvanlähtö aikana..) On ne vaa niin ihania ja söpöjä, myös luonteeltaan :)

Oona kirjoitti...

Kannattaa hankkia suomenlapinkoira! Ne ei pahemmin sairastele, on erittäin ystävällisiä (ei hauku) ja muutenkin lepposia :) On hyvä kirjottaa tämmönen lapparien ylistysteksti, kun omistaa ite lapparin :) Se on muutenkin ihana koira, kun on niin iso!

Mime kirjoitti...

ottakaa ihmeessä tuo wesh jos ja kun se on teille sopivin :-)

elliii kirjoitti...

voi noi kaks ekaa sopis teille tosi hyvin! :-D voin niiiin kuvitella ku tollanen söpöliini napottais vieressä sun asukuvissa!! <3

Nanna kirjoitti...

Meillä on corgi! Ei vois lutusempaa koiraa löytyä maailmasta kun se. Ja ainakin tää meijän tapaus on "helppohoitoinen"! (: Suosittelen!!

Sanna kirjoitti...

Mua ärsyttää sellanen ''tämä rotu on sellainen ja sellainen'', sillä mä uskon, että johtaja-asenteella ja hyvällä koulutuksella koirasta ku koirasta saa ihanan lemmikin!! Tosin onhan kaikilla koirilla erilaiset luonteet yms. mutta silti oon vahvasti tota mieltä
:--DD

Katja kirjoitti...

Meillä on myös suomenlapinkoira, mutta en kyllä ottais sellasta mihinkään pieneen kämppään. Meidän Jekku on aina ollu päivät ulkona ja yöt sisällä, ja se rakastaa olla ulkona (ja pyöriä lumessa). Karvaa lähtee varsinkin keväällä aivan sairaasti, voi ihan nyppiä karvatuppoja irti :D

Anonyymi kirjoitti...

Meillä asuu naapurissa räkyttävä Suomen lapinkoira, ei vie häntä lenkille ja muutenkaan näköjään kouluttanut yhtään!! Sen kyllä huomaa siitä ihmisestä!! Häneltä pitäisi ottaa tuollainen pois, kun raukka haukkuu aamu seitsemältä iltaan asti, välillä omistaja saattaa huutaa että oo hiljaa, mutta kun puussa lehtikin liikahtaa, se jo haukkuu pihalla!!!!!! Omistajan vikahan tuo kaikki vain on...

Anonyymi kirjoitti...

^ AI EI LAPPARI HAUKU........

Anonyymi kirjoitti...

suosittelen lapinkoiraa, se nyt kuitenkin on noista terveyden kannalta katsottuna paras vaihtoehto.

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa miettiä myös omia asuintiloja, minkä kokoinen koira mahtuu vielä mukaan pyörimään.. :) Ja kerrostaloissa tietty myös sitä hoitopuolta mm. turkin kanssa, karvan lähtö, trimmaus, puhtaana pito.. ym.. Mutta mukavaa "koiran otto suunnitteluita", se on niin ihanaa ja vielä ihanempaa kun se karvapallero on vieressä.. :)

Anonyymi kirjoitti...

hanki tiibetinspanieli, mul on kaks ja on aikuisinaki nii ylisöpöjä ja kilttejä<3

Minna kirjoitti...

Mun sydän menee täysin suomenlapinkoiralle! Vanhempieni luona asustaa yksi ja se on kyllä maailman suloisin ja kiltein! ♥ ^^

Poikaystävän veljellä taas tuommoinen ranskanbuldoggi. Kiltti se on sekin, mutta huonot jalat, joten on tullut aika kalliiksi. :/

Sanna kirjoitti...

Itselläni ei kyseisistöä roduista kokemusta ole mutta meillä on nyt kohta 11 vuotta täyttävä villakoira ja rotu on kyllä täysin vienyt sydämmen! Todella hauskoja, leikkisiä ja oppivaisia kavereita ja plussana on ettei karvaa lähde :)

Iina kirjoitti...

Ääää ranskanbulldogit on niin söpöjä.:D En kestä!!

Nansku kirjoitti...

ranskis ehdottomasti :)!

Rose kirjoitti...

Kokemusta on. Ruttuturpaa, ei. Pitkulaa, ei. Lyhytjalkaista, ei. Se karsiikin pois kaikki paitsi lapparin. Kannattaa seurailla koirien jalostusaiheisia artikkeleita, niistä huomaa selkeästi mitä koirarotuja kannattaa boikotoida niiden liiallisen jalostuksen tuomien vikojen kanssa. Nyrkkisääntö on, että koiran selän ei tule laskeutua liikaa (kuten saksanpaimenkoirilla), maan ja vatsan välillä tulee olla reippaasti tilaa (ei lyhytjalkaista), ja ruttuturpa on ehdoton ei.

Lapparia suosittelen, ja jos karvanlähtö häiritsee, muutkin, lyhyempikarvaiset pystykorvat ovat hyviä vaihtoehtoja. Suomenpystykorvanhan sanotaan olevan yksi terveimmistä roduista.

Kaikkein paras vaihtoehto olisi ostaa sekarotuinen koira. Näin vaihtoehtoja on lukuisia, ja koirasta tulee ulkonäöllisesti ainutlaatuinen. Lisäksi sekarotuiset ovat halvempia ja tunnetusti terveempiä, kun ne eivät kanna rotuunsa tyypillisiä, yleisiä sairauksia. Sisäsiittoisuus on myös ikävä jalostuskeino, jonka voi sekarotuisen kohdalla karsia pois.

Ikävä fakta nämä jalostusasiat, ihmisen typeryyttä :/
Tietenkin otatte (jos otatte) itsellenne parhaan vaihtoehdon, huutelemisestani huolimatta :D

Onnea koiran etsimiseen!

http://no-blackouts.blogspot.com

Ninnisi kirjoitti...

tutuilla oli kaksi ranskanbuldoggia. molemmat alko sokeutuu jo 8-9 vuotiaina ja sen takia ne pitiki sitte lopettaa koska ei ne enää nähny mitään ja käveli seiniä päin. isomman kokoset rodut elää kauemmin mutta niitä pitää hoitaa enemmän ja ulkoiluttaa yms. :)

Anonyymi kirjoitti...

Älä ota ainakaan kahta ensimmäistä! Minusta ne rodut saisivat kokonaan mennä pois monen muun rodun kanssa.... Nuo hengitysvaikeudet ovat todella paha juttu näillä lättänänaamaisilla roduilla! Erään Britannian isoimman koiranäyttelyn voitti mm. mopsi, jonka piti maata kokoajan jääpalalla, koska muuten se saisi sydärin, koska sen sydän tykytti niin lujaa....

Sekarotuiset ovat parhaita ratkaisuja!:) Halvempia, terveempiä, eivätkä tue kamalaa koirien jalostusta!

Mutta jos valitsee rodun, niin ehdottomasti ei lättäkuonoinen. Myös suorat jalat ovat tärkeät (esim.saksanpaimenkoirilla)

Anonyymi kirjoitti...

Jos sulle merkkaa koiran terveys enemmän kun se kuinka "lutunen" se on niin noista vaihtoehdoista ehdottomasti lapinkoira! En ite ottais rotua joka on ylijalostettu koska se tietää myös sairauksia, sellasen tukeminen on melkosen arveluttavaa toimintaa.

Anonyymi kirjoitti...

Lapinkoira ehdottomasti! Täällä on suuri lappisfani<3 meilläkin oli pieni ihana mut jouduttii lopuu siitä ku tuli muutto kerrostaloon ku se oli tottunu olee joka päivä monta tuntia isossa aitauksessa :< mut ne on ihania!

Taru kirjoitti...

En tiedä sen enempää ranskan ja englanninbulldogin eroista, mutta meiltä ainakin löytyy enkkubulldoggi ja sen hoitaminen on ollut yhtä vuoristorataa. Ei ainakaan ensimmäiseksi koiraksi suosittelisi ja kuten Anniina mainitsikin jo ylempänä, ne on niin pitkälle jalostettuja. Meidän enkku ei pysty/ylety edes pesemään sukupuolielimiään tönkön rakenteensa takia eikä bulldogeille ole itsestäänselvää että ne osaisivat uida. Mutta meidän yksilö on ainakin ihmisläheinen, jatkuvasti huomionhaluinen ja kunnon jääräpää, eipä ainakaan tulisi koskaan tylsää :D

Nadja kirjoitti...

Hihiiii ranskis! Meillä ei Chipin kanssa ole ollenkaan ollut ongelmia ton hengityksen kannsa, välillä toki kuorsaa mutt Urban kyllä on se pahempi kuorsaaja :P Mut mun on ny pakko puuttua tohon Sanin kommenttiin, kaikki koirat tarvii liikuntaa! Vaikka ei ite jaksaiskaan mut ainakin näistä kahesta tulee ihan hulluja jos niitä ei vie tarpeeks ulos... Mut joo ainoo mikä Chipillä on ollu on noi korvatulehdukset ja polvet. Mut se kyl on muutenkin vähän erikoinen franskis :P

Anonyymi kirjoitti...

Heips osaisitko auttaa onks ebaysta turvallista tilata?:) kuinka iso paketin pitää olla että jää tulliin?:) Kiitos etukäteen!

sara kirjoitti...

Suosittelen tota suomenlapinkoiraa :)
Perusterve rotu ja luonne pitäis olla myös yleisesti hyvä. Ja kaikkien koirien kanssa pitää käydä ulkona? :D
Energisyys ei ole tosiaan koosta kiinni :)Ja vielä tohon Sannan kommenttiin että eläin-koira-rotu-yksilö, on se järjestys mikä vaikuttaa sen kyseisen otuksen luonteeseen ;)Toivottavasti löydätte sopivan koiran!

Anonyymi kirjoitti...

Sinänsä kanttis ehkä otta pienikokonen rotu, koska ison kanssa voi olla vaikeuksii sit myöhemmin koon takii. Esim. jos sitte sun pitää kuljettaa sitä autossa jonnekki pitkiä matkoja ni se voi olla vähä ongelmallist jollain isol koiral ku ei mahu kunnol jne.
Ja ei kyl kannattais ottaa noit lyttykuonoja vaik kuin söpöjä onki:D Kauheen sääli ku pikkuset ei pysty ees hengittää kunnol ni ite en ainakaa haluis sellast...
Et noist vaihtoehdoist ehkä se corgi, mut onhan niit paljo enemmänki ja riippuu vähä et haluutko kotikoiran joka pääsee citykävelylenkeille vai haluutko koiran joka pääsee juoksee vapaana metsässä ja harrastat sen kaa jotain:)

jenna kirjoitti...

VOTE FOR THE CORGI!!! Ihan ehdottomasti. Mun sydän sulaa lammikoksi joka kerta, kun mä nään tollasen, vaikka en pidä koirista. :D IHAN HUIPPU.

Mikään ei sitäpaitsi näytä niin järjettömältä kuin corgin pentu <3___<3 apua. Siinähän sekoo.

Mäyräkoira on kans hyvä vaihtoehto! (Mitenniin tykkään makkarakoirista...)

Laura kirjoitti...

Hmph, ärsyttää. Ranskis ei kyllä itseasiassa oo kauheen sairas. Noista vaihtoehdoista ottaisin sen mieluiten :D (tietenkin koska itellä on yksi.) Hengitystievaikeudet jne on melko lailla poissuljettavissa sillä, että meet kenneliin josta oot ottamassa ranskista, ja jos äiti ja isi ei tuhise, tuskin pentukaan. Enkä oo tavannut kovin montaa ranskista jotka oikeesti tuhisis koko ajan, tietyissä asennoissa nukkuessa vain. Rotu on muuten aivan mahtava, luonteenomaisesti ranskis pitää kaikista ihmisistä, varsinkin lapsista. Toki hieman kovapäinen, mutta koulutuksella senkin saa kitkettyä pois. Aina valmis toimimaan, mutta jos ei just nyt huvita lähteä lenkille, saa siitä hyvän kaverin kainaloon makoilemaan :) Iso sielu kompaktissa paketissa!

Bokseri, no joo.. Oothan sit valmis lenkittämään (lue: rämpimään kaikki ryteiköt säällä kuin säällä) sitä ainakin 2 tuntia päivässä, sekä keksimään virikettä aivoille, koska rotu tarvitsee paljon liikuntaa pysyäkseen järjissään. Jos et, unohda koko homma. Muuten tosi kiva rotu :)

Corgista ei ole kamalasti kokemuksia, mutta ehkä hieman hankala kasvatettava.. Pitää huolehtia oikeanlaisesta ruuasta ja liikunnasta jotta selkälihakset kehittyy hyvin ettei tule sen kanssa ongelmia, kun on niin pitkäselkäinen rotu. Ja mitä nyt yhden kaverin naamakirjastatuksia seurailen, niin aikamoinen tuholainen ;)

Lapinkoiraa en voi suositella kerrostaloon. Toki voi se siellä pärjätä, mutta se ei kuulu sinne. Lapinkoiran alkuperäinen tarkoitus kun vastaa jotain ihan muuta kuin tunnin lenkkejä ja sohvalla möllötystä. Sitäpaitsi lappari on enemmänkin ulkokoira.

Tulipas pitkä sepustus. Jatkan silti :D Näistä kaikista sanoisin, että päädytte nyt mihin tahansa, on varmasti jokaisessa rodussa joku vaiva, tai kaksikin. Rotukoiraa ottaessa on hyvä muistaa että ko. rodun perussairaudet on tiedossa, ja niitä voi silloin "odottaa" ja ennaltaehkäistä helposti. Jos muutatte keskustan alueelle, luulen että ihanteellisin citykoira olisi juurikin tuo ranskanbulldoggi, meillä ainakin matkustellaan bussissa ja missä milloinkin aivan vaivatta :) Ja turkki on super helppo hoitaa kun lika "valuu" siitä itsekseen pois, eikä karvaa juurikaan lähde. PLUS, saisit talvella pukea sille kuuleja takkeja päälle ! :> Jeps, I rest my case :D

Anonyymi kirjoitti...

"Älkää vaan ottako ranskista"
Höpönlöpön! En ole eläessäni tavannut ranskanbulldoggia joka "kärsisi" lyttykuonoisuudesta. Taas tietämättömät pätee ja levittelee jonkun muun suusta tulleita "tietämyksiä". Jos punnitsee näiden rotujen välillä, ja miettii vaikkapa sitä että asutte keskustassa kerrostalossa, haluatte SEURAkoiran, ja että koira on ensimmäisenne, kallistun todellakin ranskiksen puoleen. Mahtava ekaksi koiraksi, aivan tyytyväinen pieneen kaksioonkin, helppohoitoinen turkki ja vähäinen karvanlähtö, sekä takuuvarma sohvaperunakaveri mutta tarpeen tullen valmis monen tunnin lenkkiin. Super-ihana rakkauspaketti kompaktissa koossa. Ranskis on kyllä näistä eniten citykoira, larinkoiraa en missään nimessä edes suosittele otettavan kerrostaloon koska on jalostettu aivan erilaiseen käyttöön kuin seurakoiraksi. Turhautuisi ja haukkuisi kotona päivät pitkät kun ei saisi tarpeeksi liikuntaa/aivotyöskentelyä. Lapinkoira kun on kuitenkin TYÖkoira. Jokaisella rodulla on omat perussairaudet, ja rotukoiraa otettaessa onkin helppo ihan netistä selvittää mitä mahdollisella pennulla voisi olettaa olevan, sukutaulusta katsomalla. Luotettava myyjä kertoo rehellisesti rodun haitta -ja hyötypuolista, esittelee pentujen vanhemmat ja vastaa kaikkiin kysymyksiin rehellisesti, ei kiertele tai kaunistele asioita. Suosittelisin, että ottaisitte kenneleihin yhteyttä ja kävisitte ihan paikan päällä tutustumassa erilaisiin rotuihin :) Onnea koiran valintaan!

Helens kirjoitti...

Lyhyet jalat ja pitkä nenä - corgit on kyllä kivoja! :D "Tunnen" ite yhden Pembroken ja yhen Cardiganin, ja niistä kahesta Pembroke on se, joka jatkuvasti haluu olla huomion keskipisteenä. Se huomaa kans heti, jos sille nauretaan tms. ja sillon se masentuu. Todella ilmeikäs koira kaikin puolin. Cardigan on - tai ainakin se, jonka mä tiiän - sitte rauhallisempi. Koulutettavuus ei kuulemma oo ihan helpoimmasta päästä (ne on itepäisiä! :D), mut se lienee yleistä paimenkoirilla; teistä tulee sit corgin lampaita, joita se vahtii!
Mun äidillä sen sijaan oli nuoruudessaan kaksi bokseria, mutta en niiden luonteesta kauheesti tiedä... Ei oo koskaan valittanu, vaan kovasti tietysti tykkäs :) Tai no, sen tiiän, että se vanhempi niistä tykkäs hirveesti syömisestä, mut se ei varmaan oo koirille mitenkään poikkeuksellista xD

Oon itekin kovasti miettiny koiran ottamista sit ku on opiskelut ohi ja vähän fiksumpi kämppä. Sydän meni basset houndille, on se vaan niin mainio! :) Tämmönen luonne ku olis kaikilla: http://www.youtube.com/watch?v=pxITVIddnxU ! :D

AnsQ kirjoitti...

HUIII kun paljon kommentteja, superrkiitos niistä! Ootte ihania<3
Luin kaikki tarkkaan, mutten millään jaksa vastailla erikseen kaikille :D

Ebaysta tilaamisesta tiedustelevalle voisin sanoa sen verran, että kyllä on tosi turvallista tilata :) Tulliin jää (ja niistä joutuu maksamaan veroa ja tullimaksun) yli 43e tiaukset, mutta voi pienemmätkin jäädä tulliin. Ne kuitenkin saa itselleen lunastettua ilman mitää maksuja :) Ja kaikki yli sen 43e:n menevät paketit ei VÄLTTÄMÄTTÄ jää tulliin jos on hyvä tuuri. :D

Anonyymi kirjoitti...

Ranskiksilla on aivan ihana luonne! Hengitysvaikeudet ovat kyllä omasta mielestäni pikkusen liioiteltua. Mulla on ranskis, eikä sillä ikinä ole ollu hengityksen kanssa mtn vakavaa ja elukkalääkärikin sanoi, että hengitys kulkee hyvin kun kysyin. Ja jaksaa käydä pitkiä lenkkejä, eikä hengästy sen kummemmin kuin muutkaan rodut. Mutta tottakai lyttykuonosiin rotuihin aina kuuluu niitä yksilöitä, joilla on vakavia ongelmia hengityksen kans. Kuumalla ilmalla pitää vaan aina olla tarkkana, ettei tule lämpöhalvausta. Ja itse oon tai olin ennen herkkäuninen, mutta siihen kuorsaukseen tottuu nopeesti(vaikka ne kuorsaa kyllä tosi isoon ääneen :D) Nykyään tuntuis, ettei sais ees unta, jos se ei ois siinä vieressä röhkimässä :)

Anonyymi kirjoitti...

hahhah, alan tässä nytte ehdottelee vaan uusia rotuja, mutta suosittelisin EHDOTTOMASTI tutustumaan Bichon Havanais´ rotuun !! <3 meillä on ollu koko mun ikäni sellannen, ja siis ne on helppoja, koska ne on pieniä ja ei tarvitse käyttää niin pitkiä lenkkejä, sekä ne on myös ihan super seurallisia ja tosi kilttejä, ettei ne siis koskaan pure JA vielä niinstä ei ainaskaan pitäis lähtee yhtään karvaa :D ehkä ainut huono puoli on se, että ne räksyttää aika paljon xd sori tuli nytte vähän pitkä ssepustus... ;_D

Anonyymi kirjoitti...

Ranskiksen omistajana pistää silmään, että täällä valitetaan hirveesti niiden hengitysvaikeuksista, vaikka tuskin valittajilla itellään ikinä on ollu ranskista. Ja toisaalta ei sanota mtn Gorgien jalkavaivoivoista, joita lyhyet jalat ja pitkä selkä luultavasti joillekki aiheuttaa. Mulla ei itellä oo koskaan ollu Gorgia, eikä niistä kokemusta ole, mutta samanlailla voisin tulla laukoon jonku muun mielipiteitä ja kertoa kuinka huono ja sairas ja raukka koira se on pienten töpöjalkojensa takia. Eli kaikilla koiraroduilla on omat jalostuksen mukana tulleet vikansa, eikä ne sekarotusetkaan sen terveempiä oo. Jos vaikka risteytät ranskiksen ja Bostonin, nii en usko että se on yhtää sen terveempi ku puhdas ranskis tai Boston. Jos muuten haluat harrastekoiraa, joka muistuttaa ranskista nii kannattaa harkita Bostoninterrieriä ;)

Anonyymi kirjoitti...

Suomenlapinkoira näistä vaihtoehdoista eniten minun mieleen, mutta en kyllä haluaisi suositella sitä kerrostaloon otettavaksi. Sen verran on liikkumatilaa vaativa rotu, etten muutaman neliön sisään saatika ylipäätään kaupunkikoiraksi ottaisi.

Hauvat on kyllä ihania:)

sonjjj kirjoitti...

mäen kans suosittelis kahta ekaa: ekalla tosiaan paljon hengitysongelmia ja liian pitkälle jalostettu, toka taas erittäin vaikea kouluttaa ja siksi niistä tulee vähän vihaisen oloisia, ja vaatii myös paljon ulkoilua

ps. entäs sekarotuinen? yleensä aika terveitä koiria ja mun vauva on ainakin maailman söpöin eikä koskaan oo ollut kipeä:)

MK Chérie kirjoitti...

You're get a Blogaward

http://mkcherie.blogspot.com/


it's on my side :) please tag some others.

Anonyymi kirjoitti...

Voin suositella sulle mopsia! Maailman ihanin koirarotu mitä ihanimmalla luonteelle!:) Tykkää lenkkeillä, mutta viihtyy myös sohvalla ja meidän oma on niin kiintynyt muhun, että seuraa koko ajan. Karvaa ei lähde juuri ollenkaan ja tulee hyvin toimeen kaikkien ihmisten kanssa ja on erittäin ihmisrakas ja on tullut myös kaikkien koirien kanssa hienosti juttuun:) Vähän jääräpäinen joissakin asioissa ja ne nappisilmät:D Monet sanoo kun on niin sairas rotu, mutta meillä ei ole ollut mitään ongelmia esim. hengityksen kanssa. En voi mitään muuta tehdä kuin suositella tota ruttunaamaa!:))

Peeta kirjoitti...

Tärkeintä koirarotua valitessa on se, että se sopii just teille, joten tutustukaa kunnolla kaikkiin rotuihin. Millaiset elämäntavat teillä on (haluatteko viettää tunteja lenkillä maastossa ison koiran kanssa), millaiset tilat koiralle (jos kerrostalo niin pieni haukkumaton koira olis passeli) jne.

http://www.toydogs.net/rb/ <---ranskisjärjestön sivut


Huokaus. Tosiaan näyttäisi siltä että aika moni tietämätön on tullut huutelemaan kummallisuuksia. Ranskanbulldoggi ei ole mitenkään erityisen sairas rotu, eikä kärsi hengityssairauksista lyttykuononsa takia. Meidän koira tarvitsee ja haluaa mennä tosi pitkille lenkeille, eikä hengästy siitä. Tuolla se nyt nukkuu eikä kuorsaa ollenkaan.

Todellakin kannatan katsomaan tarkasti sen kennelin, ja ne paritettavat koirat. Lululla ei ole niin lyttänä kuono kuin jollain ranskiksilla, ja sen takia me se haluttiinkin. Ranskista on jalostettu liian pitkälle, mutta toivon että nyt ollaan hyvään suuntaan menossa. Kannattaa valita mahdollisimman pitkäkuonoisista ja hoikista yksilöistä tullut pötykkä, joka syntyi ihan ilman keisarinleikkausta.

Lulun ainut sairaus on ollut ruoka-allergia, joka on hyvinkin yleistä melkein kaikilla koirilla.

Lisäksi se on puppua että sekarotuiset ovat terveimpiä, niiden sukujuurista ei juurikaan ole tietoa, ja sairauksia voi tulla ihan yllättäen.

Peeta kirjoitti...

tilastoa koirarotujen sairauksien hoidosta:

http://kotisivukone.fi/files/heti.tarjoaa.fi/tiedostot/artikkelit/agria_rotuprofiilit.pdf

Ja sitten vielä se, että sanokaa ei pentutehtailulle :---))

Anonyymi kirjoitti...

oooi meillä on suomenlapinkoira, joka on lisäksi paimensukuinen eli harvinaisempi ja mielestäni paljon kauniimpi kuin ei paimensukuinen. ranskanbuldoggii tai bokserii en ehkä suosittelisi, koska molemmat ovat haastavia rotuja, kun ne on luotu taistelukoiriksi, niin niillä on helposti kaikenmoisia agressiivisuusongelmia, toisaalta taitavassa käsittelyssä varmasti hyviä lemmikkejä, welsh corgia suosittelisin lapinkoiran lisäksi ensimmäiseksi koiraksi, muistakaa huolella miettiä millaista koiraa haluaisitte (pientä, isoa, luonne on myös tärkeä) ja meinaisitteko sen kanssa harrastaa esim. agilityä, tokoo, näyttelyy jne. mutta liian haastavasta rodusta ei kannata alottaa (:

Anonyymi kirjoitti...

Suosittelen ehdottomasti lapinkoiraa! Itsellä on sellainen ja oon ollut kaikin puolin tyytyväinen :) ne pärjäävät talvisin myöskin pihalla ja ovat lapsiystävällisiäkin. Muistaakseni ne ovat Suomen terveimpää rotua. Karvanlähtökään ei ole niin suuri ongelma kuin ajattelisi :D

Anonyymi kirjoitti...

"Nykyisin bokseri on maailmanlaajuisesti tunnettu käyttö- ja seurakoira". Jeps.. taistelukoiraa et bokserista saisi tekemälläkään. Se voi tosin rakastaa sinut hengiltä :) Luonnetta koiralta löytyy ja liikuntaa se tarvitsee. Hengitys ongelmia ei ole lukuunottamatta ajoittaista ihanaa tuhisevaa kuorsausta :)

Terveisin 10 kuukauden ikäisen bokseripojan äiskä :)

Anonyymi kirjoitti...

Jos sua kiinnostaa eläinlääkärin vastaus, niin corgi tai lapinkoira.

Sani kirjoitti...

Nadja,en sanonukkaan että kaikki koirat ei tarviis liikuntaa, sanoin vaan että esim. lapinkoira vaatii enemmän liikuntaa,mut what ever.

Anonyymi kirjoitti...

teille sopis parhaite kyl pembroke! iha sun näköne ja olonen jossai kuvis :)

Anonyymi kirjoitti...

ai vitsi, että nauratti toi "olis toki kivaa nukkua joskus itsekin" hahaha :-D samoilla linjoilla meen kans kyl ton kans et alkaa käydä koirakuume sietämättömäks! kakarana istuin aina kirjastossa lukemassa sellasta 1000 sivusta koirarotukirjaa monta tuntia, joka paino varmaa 5 kg ja en jaksanut raahata sitä kotiin. lollol. ranskis olis ihana mut vähän kyllä noi hengitysvaikeudet arveluttaa :( toi pötkylä koira on söpis! noita näkee kauheesti täällä Lahdessa :) ne on nii söpöjä ku juoksee, ku hyppii sillai aaltoilevasti:D hahah. Onnea oikean rodun etsimiseen :)

-Elina

Anonyymi kirjoitti...

Heissan ! :) alan täs nyt ehottelee yhtä rotua, Englanninspringerspanielia ! tosi ihana, meillä on ja ei oo tuottanu mitään ongelmia sen kanssa, tutustu ihmeessä tohon rotuun :)